Tijdschema Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2024

De Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2024 staat voor de deur. Fans kunnen zich verheugen op een spannend weekend op het legendarische Silverstone Circuit. Het complete tijdschema Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2024 bekijk je hier. Dit iconische circuit is een van de oudste en meest geliefde banen op de Formule 1-kalender. Het heeft een rijke historie en is het toneel geweest van vele memorabele momenten in de sport.

Tijdschema GP van Groot-Brittannië 2024

Vrijdag 5 juli 2024

De actie begint op vrijdag met de eerste vrije training. Deze vindt plaats van 13:30 tot 14:30 uur. Dit is het moment waarop de teams hun auto’s testen en afstellen voor Silverstone. Later die dag, van 17:00 tot 18:00 uur, vindt de tweede vrije training plaats. Hier kunnen teams verdere aanpassingen maken en strategische inzichten verkrijgen.

Zaterdag 6 juli 2024

Zaterdag begint met de derde vrije training van 12:30 tot 13:30 uur. Dit is de laatste kans voor de teams om hun set-ups te perfectioneren. Daarna volgt de kwalificatie, van 16:00 tot 17:00 uur. Deze bepaalt de startvolgorde voor zondag. De kwalificatie op Silverstone is altijd spannend. Het circuit heeft uitdagende bochten en snelle rechte stukken die het uiterste vergen van auto’s en coureurs.

Zondag 7 juli 2024

De race begint op zondag om 16:00 uur. De Britse Grand Prix is een hoogtepunt op de Formule 1-kalender en trekt duizenden fans van over de hele wereld. Silverstone staat bekend om zijn geweldige sfeer en enthousiaste publiek. Het circuit, met bochten zoals Copse, Maggots, Becketts en Chapel, biedt volop kansen voor inhaalacties en strategische gevechten.

Silverstone Circuit: Een rijke geschiedenis

Silverstone heeft een speciale plaats in de harten van Formule 1-fans. Het circuit was de locatie van de allereerste Formule 1 Wereldkampioenschapsrace in 1950. Giuseppe Farina won die race in een Alfa Romeo. Sindsdien heeft Silverstone talloze epische races gehost. Denk aan de legendarische duels tussen Ayrton Senna en Nigel Mansell. Meer recent is er de dominantie van Lewis Hamilton, die record na record heeft gebroken op zijn thuiscircuit.

Meer informatie en updates

Mis geen moment van de actie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates via Def1kalender.nl. Voor een gedetailleerd overzicht van alle races dit seizoen, bezoek onze seizoenskalender. Meer informatie over het Silverstone Circuit en zijn geschiedenis vind je op onze speciale Silverstone pagina.

Beleef de spanning

Zorg ervoor dat je klaar zit om de Britse Grand Prix van 2024 live te volgen. Het complete tijdschema Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2024 vind je hier. Beleef de spanning van Formule 1 zoals nooit tevoren! Dit weekend zit vol actie en sensatie. Teams en coureurs doen hun uiterste best om te winnen op dit historische circuit. Het wordt een spektakel dat je niet wilt missen!

Met een weekend vol actie, strategie en snelheid is de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië een evenement dat zowel nieuwe als ervaren fans zal boeien. Of je nu live aanwezig bent op Silverstone of thuis kijkt, het belooft een onvergetelijk weekend te worden. Vergeet niet om regelmatig Def1kalender.nl te bezoeken voor de nieuwste updates en diepgaande analyses van alle races en evenementen in het Formule 1-seizoen van 2024.

Kijk live op Viaplay
Deel dit bericht