Grand Prix van Groot-Brittannië 2024: Een Vooruitblik

De Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2024 wordt opnieuw gehouden op het iconische Silverstone Circuit, van vrijdag 5 juli tot zondag 7 juli. Deze race belooft een van de hoogtepunten van het seizoen te worden, met zowel op als naast de baan tal van activiteiten en evenementen voor de fans.

Circuitinformatie en Historie

Silverstone, gelegen in Northamptonshire, is het thuis van de Britse Grand Prix sinds de allereerste Formule 1-race in 1950. Het circuit is 5.891 kilometer lang en de race bestaat uit 52 ronden, wat neerkomt op een totale raceafstand van 306,198 kilometer. De layout van Silverstone bevat enkele van de meest iconische bochten in de Formule 1, zoals Maggots, Becketts en Chapel​.

Wijzigingen en Verbeteringen

Silverstone heeft door de jaren heen verschillende aanpassingen ondergaan om zowel de veiligheid als de race-ervaring te verbeteren. In 2020 werd het rechte stuk hernoemd naar “Hamilton Straight” ter ere van Lewis Hamilton, die zeven wereldtitels heeft behaald. Andere belangrijke bochten zijn Copse, waar in 2021 een beruchte botsing plaatsvond tussen Hamilton en Max Verstappen, en Stowe, die uitdagend is vanwege de DRS-zone die eraan voorafgaat​ (Formula 1® – The Official F1® Website)​​

Programma en Hoogtepunten

Het raceweekend begint met de eerste vrije training op vrijdag om 13:30 uur, gevolgd door de tweede vrije training om 16:00 uur. Op zaterdag 6 juli vindt de derde vrije training plaats om 12:30 uur, gevolgd door de kwalificatie om 14:00 uur. De hoofdrace start op zondag 7 juli om 16:00 uur​

Vrijdag 5 juli:

  • Vrije Training 1: 13:30 – 14:30
  • Vrije Training 2: 17:00 – 18:00

Zaterdag 6 juli:

  • Vrije Training 3: 12:30 – 13:30
  • Kwalificatie: 16:00 – 17:00

Zondag 7 juli:

  • Race: 16:00 uur

Recente Ontwikkelingen en Verwachtingen

In de aanloop naar de race staat Max Verstappen bovenaan het kampioenschap en is hij de favoriet om zijn overwinning van vorig jaar te herhalen. Tijdens de 2023 race wist Verstappen, ondanks een indrukwekkende start van Lando Norris, de leiding terug te pakken en de overwinning veilig te stellen​.

Tips voor Bezoekers

Voor degenen die het evenement bijwonen, is het belangrijk om voorbereid te zijn op de veranderlijke Britse weersomstandigheden. Het meenemen van een paraplu, regenjas en zonnebrandcrème wordt sterk aangeraden. Daarnaast biedt Silverstone een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden, evenals oplaadpunten voor mobiele telefoons​ (Silverstone)​.

Conclusie

De Grand Prix van Groot-Brittannië 2024 belooft een spannend evenement te worden met veel actie op de baan en entertainment daarbuiten. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en geniet van een van de meest iconische races op de Formule 1-kalender.

Voor meer informatie en updates, bezoek de officiële website van Silverstone en de Formule 1 website.

Kijk live op Viaplay
Deel dit bericht